مجموعه دو جلدی «لبخند اشک» رونمایی شد
آیین رونمایی از مجموعه دو جلدی کتاب«لبخند اشک» که روایت خاطرات خواهران چهل شهید معاصر جهان اسلام است ، چهارشنبه 19 بهمن ماه در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان تهران، نویسنده این کتاب، خانم« فهیمه سادات موسوی نیا» ، خاطرات خواهران چهل نفر از شهدای معاصر جهان اسلام از کشورهای ایران، لبنان، سوریه، عراق و افغانستان را گردآوری کرده است.
در این برنامه، خواهر شهیدان محمد باقر و مهدی اعلمی اشتهاردی فرزندان آیتالله «ابوالحسین اعلمی اشتهاردی»،خواهر شهید اصغر پاشاپور و فهیمه سادات موسوی نیا، نویسنده کتاب « لبخنداشک» سخنرانی کردند.
فهیمه سادات موسوی نیا نویسنده این کتاب در این مراسم گفت: به این موضوع که ما چقدر مدیون خون شهدا و خانواده شهدای مدافعین حرم هستیم ، بسیار فکر می کردم ، در آخرین سفرم به سوریه در آذر سال 98 در لحظه وداع از حضرت زینب کبری(س) خواستم توفیقی به من بدهند که برای این خانواده ها خدمتی کنم.
وی افزود: در ابتدا با این هدف و ذهنیت که کلاس قرآن برای فرزندان شهدا برگزار کنم ، از چند نفر از دوستانم خواستم تعدای از خانواده های شهدا را به من معرفی کنند . در همین حین که در حال انجام این نیت بودم ، سردار حاج قاسم سلیمانی به شهادت رسید. همزمان با شروع کرونا تصیم گرفتم که خاطرات سفرهای سوریه بنویسم.
موسوی نیا گفت: اولین مراسم های مجازی دهه کرامت با شروع کرونا در حرم امام رضا (ع) برگزار شد . برای شرکت در این مراسم، به حرم رفتم ، در آنجا با خواهر شهیدی آشنا شدم که به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه (س)، خواهران شهدا را به حرم آورده بود . در همانجا پیشنهاد ثبت خاطرات خواهران شهدا به من داده شد.
نویسنده کتاب لبخند اشک افزود: در ابتدا مخالفت کردم ، زیرا فکر می کردم که از عهده این کار برنمی آیم . آنچه برایم جالب بود ،این بود که بعد از هر بار مخالفتم، خواب سردار سلیمانی را می دیدم. اینجا بود که تصمیم گرفتم خاطرات خواهران شهدا را به رشته تحریر در بیاورم.
وی تصریح کرد: آنچه که باعث شد این پیشنهاد از سمت خواهران شهدا داده شود گلایه آنها بود که تا آن زمان کسی این خواهران شهید را جزو بستگان درجه یک نمی دانست. برای من عجبیب بود ، هرجا اسم زن و واژه شهادت می آمد نام حضرت زینب کبری(س) میدرخشید، حضرت زینب (س) به عنوان خواهر شهید شناخته شده است و جای تعجب داشت که کسی به یاد خواهران شهدا نبود .
وی افزود: اولین مصاحبه ام با خواهر شهید محمود کاوه بود ، در دومین گفت و گو میزبان خواهر شهید ابراهیم هادی بودم ، و در ادامه ، خاطرات خواهر شهید شیرودی را به رشته تحریر درآوردم . در هر مصاحبه یک خواهر شهید دیگر به من معرفی می شد، چون شروع این حس و نیت از سوریه بود،تصمیم گرفتم خاطرات خواهران شهدای سوریه را هم بنویسم. در ادامه به سراغ خواهران شهدای کشور لبنان، عراق و بعد شهدای فاطمیون در ایران رفتم و شروع به نوشتن خاطرات آنها کردم .
وی در پایان گفت: این کتاب در دو جلد ، در 8 فصل شهدای دفاع مقدس ، شهدای انقلاب، شهدای ترور، شهدای منا ، شهدای مدافع حرم ، شهدای مقاومت ، شهدای امنیت و شهدای سلامت تهیه و گردآوری شده است.
در این کتاب با 40 خواهر شهید به گفت و گو نشستم و خاطرات آنها را مرور کردم . در ابتدای هر فصل، یک یادداشت و دل نوشته از مادر یا همسر شهیدی که خواهر نداشتند و یا خواهر شهیدی که تا آن زمان به سراغش نرفته بودم ، نوشته شده است .
در بخش دیگری ازاین مراسم، قسمت هایی از کتاب «لبخند اشک» که شامل دلنوشته ی همسر شهید فخری زاده بود ،توسط خانم فریما آرام خوانده شد
در ادامه این مراسم، خواهر شهید اصغر پاشاپور با اشاره به این موضوع که کتاب هایی از این دست با چنین محتوایی بسیار کم است گفت: خواهران شهدا در سایه برادرشان زندگی میکردنند و حق است که از خواهران شهدا و خاطراتشان نیز گفته شود.
وی در ادامه چند صفحه ای از کتاب «لبخند اشک»که متعلق به خاطراتش با برادرشهیدش است را خواند .
وی افزود: وقتی خبر شهادت برادرم را شنیدم و ارتباط او با حاج قاسم را متوجه شدم ، فهمیدم که شناخت عمیقی نسبت به برادرم نداشتم ، تصمیم گرفتم برای شناخت برادر شهیدم اقدامی بکنم. اولین قدم ،حضورم به عنوان خواهر شهید دراین کتاب بود و در قدم بعدی تصمیم دارم کتاب اختصاصی برادر شهیدم را بنویسم.
پاشاپور تصریح کرد: تصور من و خانواده ام از برادرم این بود که او در سوریه یک سمت پایینی دارد اما بعد از شهادتش فهمیدیم او یکی از فرماندهان ارشد محور حلب بوده است که یکماه بعد از شهادت حاج قاسم ، دوری فرمانده خود را تحمل نکرد و به شهادت رسید . بزرگترین افتخار من این است که برادرم، سرباز کوچک حاج قاسم بوده است .
در ادامه این مراسم گروه از کشف تا عهد به اجرای سرود و نمایش پرداختند.
دیگر سخنران این مراسم، خواهر شهیدان محمد باقر و مهدی اعلمی اشتهاردی و دختر آیتالله «ابوالحسین اعلمی اشتهاردی» بود که از خاطرات برادران و همسر شهیدش گفت .
در پایان برنامه، مراسم رونمایی از مجموعه دو جلدی کتاب «لبخند اشک» که با حضور محسن رحیمی ، رئیس حوزه هنری استان تهران ، مرتضی خدمتکار آرانی، سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران و مادر نویسنده کتاب انجام شد.
در ادامه این مراسم گروه نمایش بچههای مسجد با هدایت دفتر حوزه هنری شهرستان قدس به اجرای نمایش از کشف تا عهد پرداختند.